Over Hollands Kroon

Hollands Kroon is een jonge gemeente in de kop van Noord-Holland die bestaat uit 22 kernen.

Bezoek Hollands Kroon

Het polderse land, het leven langs de Waddenzee, de agrarische velden en de vele binnenwateren. Hollands Kroon heeft het allemaal. Kijk voor meer informatie over Hollands Kroon op bezoekhollandskroon.nl.

Hollands Kroon in cijfers

Op de website hollandskroon.incijfers.nl staan cijfers over ruim 1.000 onderwerpen die spelen binnen de gemeente. De cijfers zijn eenvoudig te vergelijken met Nederland en worden gepresenteerd in zelf samen te stellen tabellen, grafieken en kaarten. Het resultaat kunt u printen, opslaan of verwerken in een document.

De gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie is op 1 januari 2012 gevormd door de fusie van de voormalige plattelandsgemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Deze samenvoeging was nodig om onze maatschappelijke rol in een veranderende samenleving goed op te pakken. Dit doen wij aan de hand van een vernieuwende en innovatieve strategische visie, organisatievisie en dienstverleningsvisie. Hierin staan het versterken van verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid centraal. De documenten staan onderaan deze pagina. Wilt u meer informatie over hoe wij werken? Kijk dan op www.werkenbijhollandskroon.nl. Voor meer vragen of informatie over hoe wij werken kunt u altijd contact met ons opnemen.